Colombia & Peru - Reisverslag uit Arequipa, Peru van guidojustin - WaarBenJij.nu Colombia & Peru - Reisverslag uit Arequipa, Peru van guidojustin - WaarBenJij.nu

Colombia & Peru

Door: Justin

Blijf op de hoogte en volg

01 Oktober 2010 | Peru, Arequipa

Na even niets op onze site te hebben gezet is er hier dan weer een nieuw verslag van onze mooiste belevenissen van de laatste twee weken!

De twee weken die we in Colombia zijn geweest voelden voor ons meer als een 'vakantie in een vakantie'. Na 2 maanden te hebben rondgereisd in Brazilie en veel hebben gedaan was het tijd voor wat ontspanning. Zoals in het vorige verslag al te lezen viel was het hostel in Santa Marta de aangewezen plek om te relaxen en bij te komen. We zijn nog naar Tayrona park geweest om daar een dag op het strand te chillen met een aantal mensen van het hostel. Het strand lag in een baai, omgeven met bergen wat een erg spectaculair beeld gaf. Om er te komen was een verhaal op zich: eerst met de taxi naar de rand van Santa-Marta, om vervolgens achterop een motor(taxi) te stappen. Deze bracht ons in ongeveer een half uur tijd naar het strand: 30 minuten met 50km/h over een zandpad dat meer een modderpoel was geworden door de regen. Verder nog uit geweest en vooral bij het hostel rondgehangen.

Na een week Santa Marta was het wel weer mooi geweest: op naar Cartagena! Wederom een supergoed hostel met zwembad op de binnenplaats. Daarnaast nog een dakterras met uitzicht over de stad. Dit bleek ook weer een verblijf in de catergorie 'partyhostel': veel mensen, vaak feesten op het dakterras en een eigen bar van formaat in het gebouw. Woensdagavond was er live-muziek op het dakterras, dus prima vermaakt! Verder een aantal keer gaan stappen in de kroegen rondom het hostel. Cartagena staat bekend om zijn verleden als Outpost voor het spaanse rijk in Zuid-Amerika en heeft dan ook vele verdedigingswerken tegen de schurken en piraten van die tijd, een stadswandeling kon dus ook niet ontbreken.

Twee vluchten, een nacht op Bogota Airport en een busrit van 17 uur later zijn we aangekomen in Arequipa. Het is hier een stuk kouder (met name snachts) vanwege de ligging op +/- 2400 meter. Gisteren rustig aangedaan en ook inkopen gedaan (warme kleding vooral!) en vandaag zijn we met wat mensen van het hostel de binnenstad gaan bekijken, prachtige stad! Morgen gaan we de vulkaan El Misti beklimmen: een loodzware klim van 2 dagen die ons naar de top brengt op ongeveer 6000m hoogte. Daarna door naar Cusco voor een volgend hoogtepunt: Machu Picchu!

Dit was het weer even voor nu, nog langer kunnen we jullie ook niet aandoen..
Adios y un abrazo,
Guido & Justin

p.s. van Santa Marta / Cartagena ontbreken een aantal foto's vanwege een virus op de camera

• 01 Oktober 2010 - 23:01

Roy:

Damn! Ben ik nou als eerste? Nice! :)
    Maar ziet er goed uit jongens! Zou willen dat ik er ook was.
    Hoop snel weer iets te horen!!

• 02 Oktober 2010 - 06:57

Dion:

Het werd inderdaad weer tijd voor een verslag :). Goed om te horen dat er naast al dat rondtrekken ook even lekker uitgerust/gezopen kon worden! Veel plezier, en tot de volgende update!
    Kuzzzz Dion.

• 02 Oktober 2010 - 09:25

Floortje:

Peruvian flute band!

WAHAHHAHAHHAHAHAHHAHHA

• 02 Oktober 2010 - 12:38

Daan:

haha die peruvian flute band foto is echt geniaal idd! En succes met de vulkaan beklimming, dat wordt nog wat op 6000 meter hoogte..

• 03 Oktober 2010 - 07:37

• 03 Oktober 2010 - 07:37

• 03 Oktober 2010 - 07:38

• 03 Oktober 2010 - 07:38

• 03 Oktober 2010 - 19:36

Ria:

Wat een prachtige reis en hardstikke leuk om jullie verslag te lezen!
    Geniet er nog van want de tijd vliegt voorbij...
    Groetjes van Ton en liefs van tante Ria

• 07 Oktober 2010 - 14:52

Mira:

Hahaha, die foto bij de muzikanten!!! Ik kan er niet naar kijken zonder te lachen..die hoofden van jullie...super!

xxx van je nichie

• 08 Oktober 2010 - 20:44

Tante José:

Ha lieverd(s)
    En... de El Misti gehaald?
    Op you tube was te zien wat een mega klim het is.
    Morgen ga ik weer naar oma en waarschijnlijk komt het verhuizen op een laag pitje voor haar, nu hoorde ze dat ze 8ste is op de lijst, dus wie weet zie je als je terugkomt haar gewoon in haar eigen huisje. Wie weet. Ik wens je een mooi en indrukwekkend verblijf in Peru.
    Dikke kus van tante José