Blaren, slangen en vriendelijke Duitsers
Door: Justin
16 Augustus 2010 | Brazilië, Fortaleza
Na de eerste dag Lençois (een plaatsje bij Chapada Diamantina) zelf verkend te hebben kregen we honger naar meer: een dagtocht met een gids met de auto en daarna een heuse survivaltocht te voet van 3 dagen door het gebied.
De dagtocht was zeker de moeite waard: van 9 uur ´s ochtends tot 7 uur ´s avonds werden we getrakteerd op de mooiste plekjes in en rondom het natuurpark. We hebben onder andere een grot bezocht die 40km ondergronds loopt, een grot met blauw water bezocht en nog gezwommen in een natural pool. Maar goed, het echte werk moest nog komen: de 3-daagse tocht..
Na onze vulling van de backpack gereduceerd te hebben tot het broodnodige (de rest kon in de herberg worden achtergelaten) zijn we op weg gegaan met de gids. De eerste kilometers bleek het al gelijk menens: kilometers steil omhoog in de brandende zon, afgewisseld door een verfrissende plons in het water via een natuurlijk gevormde glijbaan-waterval. De 2 nachten hebben we doorgebracht in grotten (lees: op een matje van 1cm dik en je slaapzak onder een uitstekende rots langs het water). Wel snachts enorm veel sterren gezien! De gids kon niet veel engels maar een ding kon hij wel: koken met vrijwel niets. Vuurtje stoken, pannetje erop, eten wassen in de rivier en koken maar! De hoogste waterval van Brazilie gezien, zowel van onder als van boven. Verder veel door jungle geploeterd en Guido heeft de nodige blaren ontwikkeld. Plaatselijke bevolking: slangen, reuzenmieren en apen.
Na dit avontuur een 7 uur durende lift terug naar Salvador gekregen van 2 duitse meisjes (Maria en Cosina) die we tijdens de 3-daagse tocht goed hadden leren kennen. Een van de meisjes had een Braziliaanse vriend, en we konden in afwachting van de bus naar Fortaleza, welke maar 2x per week gaat, overnachten bij deze vriend. Dit bleek geen verkeerde move: de vriend was een federale rechter en had een groot apartement met uitzicht over de stranden van Salvador. We mochten doen of we thuis waren en hebben nog een wasje gedraaid en wat biertjes gepakt. Gisteren een 21u durende busreis gehad naar Fortaleza. Vanavond op stap, en een van de komende dagen weer door naar Jericoacoara, een windsurfdorpje verder oostwaarts.
We houden jullie nog even in spanning, op naar het volgende verhaal!
16 Augustus 2010 - 20:15
Tante José:
Ha lieverd(s)
Wat een geweldige ervaring hebben jullie achter de kiezen, brr, eng ook wel een beetje. Mieren, slangen, afgronden, eten gespoeld in de rivier, maar gelukkig is dit goed afgelopen, ook wel afzien op zijn tijd merk ik.
Als je er maar van geniet zou ik zeggen.
Even wat nieuws uit Nederland. Hier regent het nog al vaak en het grote nieuws is dat Thijs en Marjolein a.s. woensdag een pleegdochtertje krijgen van 2 maanden oud. Disaira heet ze. Ik weet alleen nog niet of ik het goed schrijf. Je snapt wel dat het erg welkom is bij hen. Oma zit nu een paar daagjes bij tante Ria en maakt het erg goed. Ze verheugd zich enorm op de nieuwe plek waar ze komt te wonen.
Als laatste wil ik jullie zeggen, hou je verstand erbij!! bij al jullie ondernemingen, je weet maar nooit. (Ben zelf niet zo dapper om zo iets te ondernemen)
Dikke kus van tante José
16 Augustus 2010 - 21:18
Serge:
Ha broer en Guido! Woow wat een gaaf verhaal! En wat een mooie foto's.. Wij zijn dit weekend in Center Parcs gaan zwemmen, maar zo'n natuurlijke waterbaan is veel leuker!
Heel veel plezier de laatste week aan in het oosten!
Groet,
Serge -
16 Augustus 2010 - 22:00
Nellie Elemans:
Hee jongeluitjes,
Wat een imponerend verhaal en wat een overweldigende foto's. Het is goed dat ik de verhalen pas achteraf te horen krijg en niet weet wat je nog gaat ondernemen. Achteraf krijg ik nl direct mee dat het allemaal goed is gekomen en dat is zeer de bedoeling. Hier loopt het allemaal goed. Serge heeft zijn laatste werkdag gehad en heeft nu voorpret voor zijn vertrek en oma is zich ook helemaal aan het voorbereiden. Zelf ben ik druk met wandelen, uit eten en bezoek.
Justin en Guido: blijf erg voorzichtig en alert, maar geniet en geniet en geniet nog eens!!!
Dikke kus, Nellie -
16 Augustus 2010 - 23:10
Floortje:
YES! Een x eerder dan dion met reageren ;-)! Bedacht me idd al van de week dat ik lang niets had gehoord!!!
*Gaat lezen ;)* -
16 Augustus 2010 - 23:13
Floortje:
"Vuurtje stoken, pannetje erop, eten wassen in de rivier en koken maar." Nice! Je hebt zeker en vast wat handige tips op gedaan voor op je studentenkamertje als je een x vergeten bent boodschappen te doen!:P
Ubermooie foto's trouwens! Ben wel beetje jaloers!!! Xx
16 Augustus 2010 - 23:13
Floortje:
Ps: Klein lief tam aapje als souveniertje voor Floortje is welkom!
Ps2: NIET ZO ENG DOEN MET DIE BOOMSTAM!!!!! ALS IK NOG EEN X ZOIETS GEVAARLIJKS ZIE KOMEN JULLIE MAAR NAAR HUIS!! -
17 Augustus 2010 - 00:35
Mira Elemans:
Ha kleine grote neef van me!
Had helemaal geen webadres van je, dus na twee pagina´s googlen ben ik er alsnog opgekomen. Wauw, wat een avontuur joh en wat schrijven jullie leuk!
Ik zal dit reisverslag opslaan bij mijn favorieten en jullie zekers volgen.
Voorzichtig aan en doe vooral niet de groeten aan die bad bed bugs!!!
xxx Mira -
17 Augustus 2010 - 06:19
Roosje:
Hee Guido, Leuk dat je de link even op fb hebt gezet. Ik ben gelijk even bijgelezen. Het klinkt allemaal echt super!! Hier begint weer een gewone werkdag....nog 8 uur te gaan.... ;-) -
17 Augustus 2010 - 09:04
Ingeborg:
Shit, jaloers!!! -
18 Augustus 2010 - 15:42
Murielle En Daan:
we vragen ons af: van Nistelrooy, wat heb je met je haar gedaan? Is het nu gemillimeterd, kort, of lang?
hoe was het leuke feest gister nog, mn waterfiets ging kapot dus we hebben het niet meer gered..
Hebben ze daar ook radjes?
x -
18 Augustus 2010 - 19:11
Oma:
Wat een leuke foto's krijg ik bij tante Ria te zien! Was ik maar een muisje, dan kon ik stiekum jullie volgen. Oma denkt vaak aan jullie. Je bent jong en je wilt wat, he Justin...maar wat zullen jullie genieten van alles wat je meemaakt en neem alles goed in je op. Hoe is het met je voeten Justin?
Heel veel plezier en een hele mooie reis nog voor de komende tijd.
Dikke kus, ook voor je vriend, van oma
Dag Jukkie! -
18 Augustus 2010 - 20:03
Henri En Christel:
Hallo jongens,
Geweldig avontuur.
Leuk die mensen die jullie ontmoeten.
Heerlijke foto's, alhoewel ik me dan soms wel afvraag wat jullie geslikt hebben ;-)
Liefs vanuit het nu natte nederland. -
22 Augustus 2010 - 12:07
Dominique:
Hey broer, en justin
wouw, echt een toffe reis, nu al... :)
het is leuk om het zo mee te beleven. k zie uit naar jullie volgende foto's en verhalen..
groetjes!! Zus. -
24 Augustus 2010 - 21:32
Serge:
Hey kerels!
Woow ik kan naar jullie foto's blijven kijken.. Ik heb heel wat mooie dingen gezien in Brazilië, maar jullie overtreffen het weer ruimschoots zie ik wel!
Hier komt het vertrek ook dichterbij.. ik kan al over 'volgende week woensdag' praten.. pff! Maar wel heel leuk en heel spannend!
Geniet ervan daar!!
Serge -
24 Augustus 2010 - 21:43
Nellie Elemans:
Op dit moment reizen jullie van Belem naar Manaus. 6 dagen op de boot door de wildernis. Een topbelevenis, lijkt me zo. Maar nu even geen berichten van jullie uit mogelijk. Dan maar van ons uit. Voor Serge begint het vertrek ook dichterbij te komen. Volgende week woensdag: op naar Schiphol. Ook weer spannend, natuurlijk. Heb ze maar groot, hè Juk. Kus en liefs, ook voor Guido, Nellie.